Да се биде келнер или шанкер во Македонија значи да се разбираш и од психијатрија, стои во фејсбук статусот во кој се напишани најинтересите и најчудни нарачки кои ги добиваат келнерите во кафулињата.
-Како келнер ми имаат све и свашта нарачано у животов, од типот виски со џус од портокал, узо со кока кола, еспресо 70%, еКспресо веќе е нормална појава. Ми имаат нарачано каталог место мени, им дадов каталог од Авон. Ми нарачаа макијато без млеко, џинтоник без џин. Швепс ама зеЉен (мисли на спрајт) Чаша топло млеко со чоколаден прелив у 01ч навечер на коњопој у диско. Траминец црвен, бела т’га. Џони вокер со 2 и ПОЛ коцки мраз. Ама врвот над врвовите беше коа ми нарачаа ЗЕЛКА САЛАТА и МОЕТ. Толку треба да се знае за нас како народ. Нека ме дополни некој колега ако има поинтересни искуства. Али да бидеш келнер или шанкер у Мк значи да се разбираш и од психијатрија, пишува на социјланата мрежа.
Инспирирани од статусот многумина се надоврзаа со коментари на двата профила каде што беше објавен статусот:
„Таа: едно Мартини за мене.. Јас: Со шеќер или без? Таа: паа.. средно нека биде. ЧАО!“
„Еднаш толку беше тапа у кафич шо дое еден и ми нарача атмосфера…“
„Превртено макијато (прво млекото па кафето). Ај чао.“
„Топло чоколадо ама ладно, мохито со помалце магдонос.“
„Банана сплит, само без банана.“