Рајли Рид е едно од најпознатите имиња во порнографијата, а нејзината плата, како што вели, зависи од тоа каква сцена снима. Повеќе напорни или екстремни сцени се исплатуваат повеќе.

“Кога е првиот анален секс или првиот групен секс, можете да заработите многу пари. Понекогаш девојките добиваат 10.000 долари, понекогаш 15 долари, 20.000 долари. Зависи од тоа што правите. Првиот пат кога снимав анален секс, јас добив 15.000 долари, но добив дозвола од студиото да ми дозволи да ја објавам сцената на мојата веб-страница во исто време, така што добив пари и од мојата веб-страница“, рече таа.

Нејзината плата не е иста секој месец, но сама одредила колку сака да биде платена. Сега, вели таа, зема од 5.000 до 10.000 долари за сцени со анален секс. „Понекогаш ја намалувам стапката, понекогаш ја зголемувам, зависи од тоа колку снимам во последно време“, додава таа.

Таа исто така додаде дека жените се платени повеќе од мажите, а некои машки актери се платени по 100 долари по сцена или дури и го прават тоа без пари. „Понекогаш добиваат 100 долари за сцена. Има и ситуации на почетокот кога снимаат бесплатно за да се докажат“, вели таа.