– Имав навистина морничави мажи кои ми приоѓаа и неколку страшни искуства – признала Оливија во интервју за Дејли Стар.

Таа детално опишала низ што поминува поради својот провокативен изглед што ја прославил не само во Манчестер, туку и ширум светот.

– Еден маж се обиде да ме фати и да ме одвлече во едно сокаче, имав многу ситуации со луѓе што ме демнат. На мојата адреса ми пристигнуваа разни подароци и прилично перверзни пораки – вели Оливија.

Оваа убавица се прославила благодарение на нејзините фотографии на социјалните мрежи, а подоцна и преку споделување „ексклузивна“ содржина пред своите фанови на платформата „OnlyFans“. Сепак, нејзината популарност ѝ донела несакано внимание и опасност.

После сè што ѝ се случило, за да се заштити од напаѓачите и несаканите ситуации решила да ангажира телохранител. Иако тоа ѝ претставува дополнителен трошок, таа смета дека тоа е неопходно за да се чувствува безбедно.

Освен тоа, Оливија открила дека добива закани и преку социјалните мрежи, но се труди тоа да не ја обесхрабува да продолжи со кариерата. Таа се надева дека со тек на време ситуацијата со несаканото внимание ќе се смири.

За ова професионално обезбедување, месечно издвојува околу 3.600 долари, но исто така како благодарност за услугата, Оливија му обезбедува персонализирана содржина.

Иако ова е невообичаена ситуација за една млада девојка, таа не е единствената што се соочува со закани преку Интернет. Многу познати личности секојдневно се борат со слични проблеми, и многумина од нив решиле да ангажираат телохранители за да се чувствуваат побезбедно. Освен овој интересен детаљ во врска со ангажирањето телохранител, Оливија истакнала дека со закани се соочува и во реалниот живот, што дополнително ја зголемила нејзината решителност да се заштити.