Денеска во Штип се регистрирани 3 оздравени пациенти од Ковид-19, кои со лесна форма на болеста се лекуваа во домашни услови.

Во изминатите 24 часа се дијагностицирани 26 нови случаи на Ковид-19. По градови: Скопје -4, Куманово – 11, Прилеп – 3, Тетово -4, Велес – 2, Кочани -1 и Пробиштип -1.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува 854 лица. Според местото на живеење, досега се регистрирани во:

    Скопје – 316

    Куманово – 211

    Дебар – 49

    Штип-27

    Прилеп –75

    Тетово – 37

    Струга – 43

    Велес – 32

    Битола –9

    Охрид –4

    Кавадарци – 3

    Гостивар –8

    Гевглелија – 4

    Струмица – 2

    Крива Паланка-3

    Радовиш – 4

    Крушево – 3

    Кочани – 22

    Пробиштип – 2

Во изминатото деноноќие направени се 330 теста. Преку ИЈЗ – 317, преку Ветеринарен ф-тет -13, Авицена – 9, Биотек – 24 и Филип Втори (Жан Митрев) – 71. Досега во земјата се направени вкупно 8.552 тестирања на Ковид -19.