Џулија Гуера, новинарка од порталот „Elite Daily“, еден ден го изеде менито на Меган Маркл, следејќи ги упатствата што Меган ги даде во интервју за „Delish“.
Како што рече, денот го започнала со шолја топла вода со свежо исцеден лимон.
-Толку многу здравје, толку многу благодат што не можам да издржам. Буквално, не можев да го издржам ова. Работата е во тоа, јас презирам вода од лимон и уште повеќе ја мразам кога е топла. Тој вкус не ми одговара мене. Но, во името на круната на Англија, се одлучив за компромис за кој сум сигурен дека Меган не би ѝ пречел, затоа пиев билен чај со лимон, напиша Џулија.
Потоа дојде време за првиот оброк, омлет од две јајца со зеленчук.
За разлика од водата со лимон, сакам јајца. Џулија не јадеше леб со омлет, па подоцна беше гладна, но направи омлет со две јајца, лук, бибер, квасец, протеини, пржена брокула и пролетна мешавина од зеленчук.
Следниот оброк беше јаболка со путер од бадем и сол.
-Ова беше единствениот оброк за кој бев скептичен, но знаев дека морам да го поминувам ако сакам да јадам како Меган цел ден. Ја пробав оваа чудна комбинација. Кога слушнав дека сака да го јаде ова, на почетокот бев воодушевен затоа што обожавам јаболка и путер од кикирики. Но, тогаш сфатив дека ги посолува, па затоа бев скептична. Додавањето сол изгледа многу погрешно, но всушност имаше одличен вкус. Би го повторила ова, заклучи Џулија.
За ручек имаше богата салата со хумус. Меган во едно интервју изјави дека сака салата „со некој вид протеини“, па затоа Џулија импровизираше.
Во садот стави спанаќ, печурки, жолти пиперки, сува брусница и хумус.
-Сфатив дека сакам хумус, но хумусот не ме сака. Иако стомакот ме болеше следното утро, не жалам за тоа. Комбинацијата беше вкусна, рече таа.
За вечера имаше јаглехидрати – тестенини.
-Јадењето како Меган Маркл еден ден не беше воопшто тешко затоа што, искрено, јадеме прилично слична храна. Исто така, сакам свежо овошје и зеленчук во мојата диета и цели зрна. Како неа, не можам да одолеам на чаша вино, колаче или две затоа што рамнотежата е клучна, заклучи Џулија.