Експертите кои го водат овој проект се надеваат дека преку овие тестови на крвта ќе можат да го детектираат присуството на вирусот уште 24 часа по инфекцијата, односно долго пред да се појават првите симптоми и неколку дена пред да можат да заразат други. Овој вид на тестирање ќе го открие присуството на вирусот четири дена порано отколку што можат познатите тестови.