Астрономските цени во зимскиот центар Копаоник многумина ќе замисли дали да заминат таму. На социјалните мрежи се појавуваат менија со цени од рестораните во Копаоник.
Од готвените јадења, порција со две сарми чинат 800 динари, додека гравот со ребра е речиси 900 динари, а пребранац со колбас речиси 1.000 динари. Порцијата јагнешко е 1.800, додека телешкото е нешто поевтино. Парче гибаница чини 370 динари, а киселото млеко 250 динари.
Кога станува збор за јадења на скара, освен популарните ќебапи (со или без кајмак), слична цена има и плескавица од 250 грама – 1.160 динари. Пушената вешалица чини околу 1.300 динари, а домашен колбас чини дури 1.400 динари (250 грама месо).
Изненадување се и цените на некои пијалоци. Варената ракија е околу 350 динари, а што се однесува до чајот, еден твитерџија сподели фотографија од сметката, коментирајќи дека „чајот е 350 динари“, со акцент дека е „топла вода“.
Целата сметка чинела речиси 2.500 динари. Интересно е што шлагот се доплаќа – 30 динари.