Експерт за закрепнување од рак открива која храна го намалува ризикот од враќање на болеста

by Тони Зографски

Луѓето кои го победиле ракот обично не знаат која храна да ја одберат за поздрав живот.

Која храна треба да ја избегнуваат во широк спектар, а што треба да преовладува на нивното мени?

Д-р Ејми Морис, која и самата ја победи оваа тешка болест, даде клучни совети за исхраната.

Д-р Ејми Морис, експерт за закрепнување од рак, им откри на своите следбеници на Тик ток кои две намирници треба да ги избегнувате ако сте имале тумор, а кои две треба да ги консумирате.

Што да се јаде после рак?

„Јас сум експерт за закрепнување од рак и преживеав рак во 3 –та фаза пред шест години. Прво, јадете што повеќе грав и мешунки воопшто. Тие се богати со влакна и можат да го намалат ризикот од враќање на ракот. Друга работа е што го поттикнуваат немасниот протеин“.

Која храна да се избегнува?

Во видеото, д-р Ејми Морис дополнително предупреди која храна треба да се избегнува.

„На прво место е алкохолот. Алкохолот го зголемува ризикот од рак или повторување на болеста. Ако можете, избегнувајте го или барем намалете го. Втората работа е преработеното месо – колбаси, сланина, сувомеснати производи, а сето тоа е јасно поврзано со зголемување на ризикот од рак, затоа избегнувајте или ограничете колку што можете повеќе“, советува д-р Морис.

останати вести

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com