Неговата сопруга Бисерка Петровиќ, со која бил во брак 62 години, е уништена од загубата на нејзиниот сопруг.

– Тешко ми е, емоциите се присутни, не е лесно, без разлика колку години има човекот кога ќе умре. Ми се јавуваат од целиот свет и ми изразуваат сочувство – изјави Бисерка во интервју за Слободна Далмација.

– Среќна сум што го имав со мене, дури и во моментите кога се случи трагедија што ги промени нашите животи. И покрај заминувањето на Дражен, ние останавме цврсто на земја. Драго ми е што можев да му обезбедам сè во последните тринаесет години за тоа колку беше неподвижен по мозочниот удар. Во никој случај не сакав да го сместам во дом и цело време се грижев за него. Без разлика дали беше ноќ, ден, празник или викенд … Ништо не ми беше тешко! Живеевме во станот на Дражен во Загреб, чувајќи го споменот.

Последното збогување со Јоле Петровиќ ќе биде во Загреб затоа што, како што вели Бисерка, тој сакал да биде погребан покрај неговиот син Дражен.