Шулц и нејзиниот придружник Ричард О’Донел се пријавија на веб-страницата на Рокфелер Центарот во 2010 година и го “кандидираа ” дрвото. Пред неколку месеци, дознаа дека токму нивната смрека е избрана за најпознатата новогодишна елка на светот.