На прашањето како се чувствува Драган, адвокатот Петровиќ рече: „Добро“, а на прашањето дали ја презентирал својата одбрана, адвокатот изјавил: „Не, не“.

Бјелогрлиќ не дал изјави, но кога влегол во автомобилот од полициската зграда, го прашале: „Како е?“ а тој кратко одговорил: „Добро е, добро е“.

Се претпоставува дека Бјелогрлиќ со автомобил бил однесен во полициската станица, каде ќе биде сослушан, пишува Блиц.

Да потсетиме, Драган Бјелогрлиќ бил повикан во полиција под сомнение дека утрово околу 4 часот во хотелот Амбасадор го нападнал режисерот Предраг Гага Антонијевиќ и го удрил неколку пати по главата.
Инаку, Антонијевиќ е автор на филмот „Дара од Јасеновац“, а претходно го обвинил Бјелогрлиќ дека му понудил поткуп на почетокот на 2016 година за да го поддржи филмот „Есен на самурајот“.

Антонијевиќ објави наводна преписка со Бјелогрлиќ од 2016 година, во која зборува за „за да може да се заработат 100 сома“. Наводната е-пошта, исто така, покажала дека Антонијевиќ категорично одбил. Бјелогрлиќ тогаш го негирал ова и тврдел дека преписката е фалсификувана.